Juttuarkisto

Dolly Parton 70 vuotta Savoy-teatteri (19.1.2016)
Laulaja ja lauluntekijä Dolly Parton täyttää 70 vuotta 19.1.2016, ja sitä juhlistetaan täällä meilläkin konsertilla tuona kyseisenä päivänä klo 19.00. 
Dollyn musiikille omistetussa konsertissa nähdään lavalla Sonja Lummen lisäksi Erin, Johanna Iivanainen ja Uncle John Band. Luvassa countrymusiikin parhaita kappaleita ja ihania hittejä vuosien varrelta. Nyt siis tupeeraus törrölleen ja hakemaan Savoy-teatterista piristystä talveen ja kantrin kaipuuseen!

IMG 7948

Syksyn riemukkain musiikki-iloittelu Aidaa kaatuu!
 (20.9.2011)

Ihana Piha, kolmas tuotantojakso
 (16.3.2010)
8.4. alkaen Sonjan juontama ja toimittama puutarhaohjelma "Ihana Piha" palaa kuvaruutuihin uusin jaksoin. Esitysaika on torstaisin klo 20.30. 

IMG 1252

Sonjan Blogi (8.4.2010)
Sonja kirjoitti vuoden 2010 aikana Biolanin nettisivuilla rakkaasta harrastuksestaan puutarhanhoidosta. 

Hyödyllinen niksi: kirsikkatomaateista saa helposti näyttävät Salvador Dali-viikset. 

Albatrossi ja Heiskanen Himoksella (8.4.2010)
Jämsäläinen J+J Teatteri esittää ensi kesänä Jukka Virtasen kirjoittaman musiikkinäytelmän Albatrossi ja Heiskanen, joka perustuu Junnu Vainion tuotantoon.
Päärooleissa esiintyvät Sonja Lumme ja Arne Nylander. Ensi-ilta on torstaina 17.6.2010 ja näytökset jatkuvat heinäkuun loppupuolelle asti.

Ihanan Pihan toinen tuotantojakso valmis (4.9.2008)
Ihana Piha-ohjelman toisen tuotantojakson kuvaukset ovat jälleen täyttäneet Sonjan kesän. On vierailtu monissa kiinnostavissa kohteissa, tutustuttu mm. kompostoinnin saloihin ja pystytetty kasvihuone.

Ohjelman ensimmäinen tuotantojakso saavutti tv-katsojien suuren suosion. Koko tuotantojakso lähti alkukesästä välittömästi uusintakierrokselle ja uusinnatkin keräsivät noin 300 000 katsojaa jaksoa kohden, mikä on kesäaikaan poikkeuksellisen paljon.

Kotkan Kaupunginteatterin "Lemmenhotelli Mimosan Hipiä" jatkaa jälleen 19.9. alkaen (4.9.2008)
Kotkan Kaupunginteatterin uutuus, Juice Leskisen laulujen ympärille rakentuva romanttinen musiikkikomedia "Lemmenhotelli Mimosan Hipiä" sai ensi-iltansa perinteikkäässä ravintola Kairossa 17.1.2008. Se on ollut sekä yleisö- että arvostelumenestys. Kymen Sanomien arvostelija Eija Anttila kirjoittaa Sonjasta ja koko ensemblesta kiittävästi: Kokemuksellaan, taidoillaan ja valtavalla lavakarismallaan Sonja Lumme riittäisi yksinkin kantamaan vastuun musiikkiteatteriesityksestä,
ei hän tässä esityksessä suinkaan yksin jää. Estradilla nähdään erilaisia ja persoonallisia musiikillisia tulkintoja, joista syntyy raikas kokonaisuus. Huippuhetkiä ovat Sonja Lumpeen soolotulkinnat Viidestoista yö ja Kaksoiselämää- kappaleista (pelkästään jo niiden vuoksi kannattaisi esitys nähdä).

Virtanen

Uusi ohjelma: "Sanat Jukka Virtanen" (6.2.2008) 
Jukka Virtanen on monipuolinen tekstintekijä, jonka kynästä ovat lähtöisin niin syvälliset, elämää pohdiskelevat riimit, kuin myös hauskat ja tarkkanäköiset kupletinomaiset laulut. Sonja on tehnyt Jukan kanssa yhteistyötä vuosikaudet Uuden Iloisen Teatterin riveissä, ja tullut tuntemaan läheltä arvostamansa mestarin kynänjäljen.
"Jukan teksteistä huokuu hänen älykkyytensä, huumorintajunsa ja elämänkokemuksensa, sekä rakkaus elämää ja ihmisiä kohtaan. Lisäksi hän on uskomattoman taitava ja tinkimätön riimeissä, rytmeissä ja laulettavuudessa, Jukan tekstejä tulkitessa ei koskaan tarvitse pohtia sanojen istuvuutta melodiaan".

Konsertissa kuullaan mm. "Maalaismaisema", johon Jukka on oivallisesti vanginnut tunnelman maaseudun idyllistä sellaisena kuin me kaikki haluaisimme sen muistaa, "Hanna ja Niilo", riemukas onomatopoetiikkaan perustuva riimittely vanhasta laulusta, "Myrskyluodon Maija", rakastetun sävelmän unohtumaton sanoitus, sekä "Puukko Mack", Kolmen Pennin Oopperan tutun laulun vähemmän tuttu, nimenomaan Sonjalle tehty teksti, jonka huikean akrobaattinen tulkinta hurmaa yleisön aina. Ja monia, monia muita, aina "Hämeen hitaasta" argentiinalaiseen tangoon.

"Sanat Jukka Virtanen" -tribuuttikonsertit (4.9.2008)
Kotimaiset eturivin artistit kunnioittavat albumilla ja sitä seuraavalla konserttikiertueella Jukka Virtasta, suomalaisen viihteen todellista Grand Old Mania. Mukana mm. Sonja Lumme,
 Pauli Hanhiniemi, Timo Rautiainen, Mikko Kivinen, Laura Närhi sekä Pave Maijanen.

Konsertit: 
la 6.9.Lahti, Sibeliustalo
su 7.9. Tampere-talo
la 13.9. Helsinki, Finlandia-talo.
Helsingin konsertti on myös tv-taltiointi. 

Ihana Piha (16.4.2008)
8.4. alkaen Sonjan juontama ja toimittama puutarhaohjelma "Ihana Piha" palaa kuvaruutuihin uusin jaksoin. Esitysaika on torstaisin klo 20.30.

Uusi levy "Meri ja tuuli" (12.9.2007)
Sonjan uusi levy on nimeltään "Meri ja tuuli”. Nimensä mukaisesti se liikkuu merellisissä ja saariston tunnelmissa. 
Varsinaisen sysäyksen levyn tekoon antoi Bengtskärin Majakan 100-vuotisjuhla kesällä 2006. Siellä, ulkosaariston luodolla, Sonjan esittämä "Myrskyluodon Maija" sai yleisön niin voimakkaan tunnekuohun valtaan, että rupesimme miettimään kokonaisen levyn tekemistä tämän teeman ympärille. Meren rannalla, Hangossa ja Kristiinankaupungissa, varttuneelle Sonjalle merellinen miljöö ja elämäntapa ovat tuttuja ja uskottavat tulkinnat syntyivätkin kuin itsestään. Tällä kertaa olemme luottaneet ikivihreiden voimaan, onhan merellisestä aihepiiristä tehty
todella hienoja kappaleita. Toki mukana on kaksi Sonjan omaa sävellystä ja sanoitusta. Niistä toinen on irlantilaistyylinen rakkauslaulu "Sinä meri, minä tuuli". Toinen, nimeltään "Päättymätön tarina", on omistettu hänen nuorena haaksirikossa menehtyneelle veljelleen.

merijatuuli

Lasse Mårtensonin sävellyksiin "Myrskyluodon Maija" ja "Aamu-usva" sisällön antavat Jukka Virtasen hienot ja oivaltavat tekstit. 
Yksi levyn erikoisuus on Rauno Lehtisen sävellys ja Pekka Kallion sanoitus "Vanha Majakka", joka mitä ilmeisimmin kertoo Bengskärin Majakasta. Perinteinen merimiesvalssi sai sekin käsittelyssämme irlantilaistyylisen sovituksen.
Rakastettu laulelma "Heijastus" sykkii tällä kertaa taas bossa novan rytmeissä, kuten myös Rauno Lehtisen "Toiset meistä", joka on todellinen suomalainen evergreen. 

Sonja Lumme: Meri ja tuuli, 
Inmcd -08, 
tuottaja Inmusic Oy, 
jakelu EDEL Records Finland Oy

Sonjan kesä teatterissa (2006)
Kesäteatteri vie Sonjan tällä kertaa Keski-Suomeen. Martin Kievarin kesäteatteri Aänekoskella 700 hengen katsomoineen tarjoaa upeat puitteet teatterin tekemiselle.

Jukka Mäkisen kirjoittama "Reppu ja Reissumies" on koko perheen romanttinen musiikkikomedia, jossa puidaan ihmisuhdekiemuroita
ja kommelluksia 60-70-lukujen taitteen suomalaisessa pikkukaupungissa. Tarinaa kuljettavat myös Tapio Rautavaaran rakastetuimmat laulut. Ensi-ilta on keskiviikkona 5.7. ja näytökset jatkuvat 5 päivänä viikossa (ke-su) koko heinäkuun ajan.

Reppu sonja pieni1

Esityksen ohjaa Velimatti Ranta. Sonjan lisäksi muut näyttelijät tulevat Tampereen Teatterista: Mari Posti, Pete Koskinen ja Kake Aunesneva. 
Kapellimestarina on Jussi Liski.

© Inmusic Oy 2016-2020