Showta ikä kaikki

triokuva

Sonja Lumme voitti vain 14-vuotiaana Suomen muusikkojen liiton järjestämän laulukilpailun ja on sittemmin vakiinnuttanut paikkansa Suomen viihdetaivaan kiintotähtenä. Hänet tunnetaan monipuolisena viihdetaiteilijana, säihkyvänä lavaesiintyjänä sekä arvostettuna jazzlaulajana.

Uraan on kuulunut myös monia ulkomaisia esiintymisiä aina Turkkia ja Japania myöten. Eurovision laulukilpailun jättimäinen areena on tullut myös tutuksi.

Näillä sivuilla esitellään Sonja Lummen monipuolinen ura: show-ohjelmat, teatterityö, tv-esiintymiset, konsertit ja levytykset sekä erikoisohjelmien suunnittelu ja käsikirjoittminen.

Uusi Iloinen Teatteri kiinnitti Sonjan riveihinsä vuonna 1984. Vierailu onkin venähtänyt pitkäksi, sillä vuoden 2003 juhlarevyy "Me olemme taas" oli Sonjan kohdalla jo kahdestoista.

Kivikasvot tekivät 1980-luvun puolivälissä vahvan comebackin yökerhoareenalle ja he tahtoivat Sonjan mukaansa hulluttelemaan. Showt "Midnight Madness" ja "Night Circus" pyörivät Turun Hamburger Börsissä ja Helsingin Kalastajatorpalla viikosta toiseen täysille saleille.

Laivashowt Vuonna 1992 Silja Line halusi kokeilla suomalaisin voimin toteutettuja, kansainväliset mitat täyttäviä show- kokonaisuuksia Tukholman reiteillään. Sonja käsikirjoitti, ohjasi ja esiintyi itse show-ohjelmissaan "Show It!" ja "Movies, Movies" ja menossa olivat mukana StepUp- tanssijat.

mvkuva

Elokuvaa 1993 Englantilainen koomikko ja ohjaaja Eric Sykes kiinnitti Sonjan elokuvansa "Big Freeze" naispääosaan. Sonja sai kauniin sairaanhoitajattaren roolin vastanäyttelijänään itse Bob Hoskins.

JES! Syksyllä 1994 Sonja sekä näyttelijät Jussi Lampi ja Eero Saarinen muodostivat showryhmän nimeltä "JES!" (Jussi - Eero - Sonja). "JES!"-illat ravintola Kahdessa Kanassa osoittautuivat hyvin suosituksi ja "JES!" keikkaili myös ahkerasti. "JES!"-shown kaari huipentui 10-osaiseen tv-sarjaan, jonka MTV3 esitti syksyllä 1995. "JES!" esiintyy edelleen, kun kalentereista löytyy yhteistä aikaa.

"Silmänlummetta" oli Sonjan yhden naisen ilta teatteriravintola Albergassa 1997. Se sisälsi sekä räväkkää stand up-komiikkaa että hienoja laulelmia. Kaikki tekstit ja osa lauluistakin olivat peräisin Sonjan kynästä.

"Shake Baby Shake" 2000-2001 Oli tuhti musapaketti, jossa Sonjan partnerina oli lahjakas laulaja ja muusikko Sami Pitkämö.

"Piukat Paikat" Kesällä 2002 Sonja nähtiin Samppalinnan kesäteatterin lavalla musiikkikomediassa Piukat Paikat, joka oli samannimisen klassikkoelokuvan näyttämösovitus. Hänen roolinaan oli yökerholaulajatar Sugar, sama jonka Marilyn Monroe teki elokuvassa kuolemattomaksi.

"Anything Goes- Yli Aaltojen" -musikaali kaudella 2003-2004 oli menestys sekä Sonjalle että Kouvolan teatterille. Yleisö vastasi kutsuun ja musiikillisen valtameriristeilyn salit olivat jatkuvasti täynnä.
Maallikkosaarnaaja-yökerholaulaja Reno Sweeneyn roolissa Sonja veti sekä itsensä että koko ensemblen vauhdikkaaseen suoritukseen.


sojatimo

Sonja ja Timo Sonja Lummen ja Timo Turpeisen yhteinen kymmenen vuoden taiteilijataival huipentui Tampere-talon juhlakonserttiin, joka esitettiin TV 2:n Estradilla- sarjassa tammikuussa 2004.

Duo tuli aikoinaan tunnetuksi Lasse Lehtisen viihdeohjelmassa "Anteeksi kuinka?". Musiikkiosiosta tulikin niin suosittu, että mittausten mukaan katsojaluvut nousivat selvästi Sonjan ja Timon esityksen aikana.

Ohjelman loputtua Sonja ja Timo ovat jatkaneet live-keikoilla, tehneet useita konserttikiertueita sekä yhden yhteisen levyn "Sonja & Timo" vuonna 1998.

© Inmusic Oy 2016-2020